Henk ten Cate heeft een rol te pakken in Sleepers: 'Dacht dat ik in Bananasplit zat' (2024)

Serie

Janine van Rooden

&nbsp · &nbsp

Henk ten Cate heeft een rol te pakken in Sleepers: 'Dacht dat ik in Bananasplit zat' (1)

© Screenshot Videoland

Henk ten Cate in Sleepers

Delen

De meeste mensen kennen Henk ten Cate als voormalig voetballer en voetbaltrainer, maar de jonge generatie leert hem nu kennen als... acteur!

Hij schittert namelijk in het tweede seizoen vanSleepers.

Henk ten Cate

Henk speelt de rol van Jan-Willem, die het hoofd is van een politie-intelligencebureau. Hij is daarvooruitgekozen door niemand minder dan bedenker en hoofdrolspeler van de serie: Robert de Hoog. "Hij is gek op voetballen dus hij kijkt naar voetbalpraatprogramma's. In één daarvan zat ik en hij vond mij de geschikte persoon om voor die rol te vragen", vertelt de oud-voetballer voor de camera's van Videoland.

Bananasplit

Toen Henk het verzoek binnenkreeg kon hij het eerst niet helemaal geloven. "Ik dacht dat ik in Bananasplit zat. Ik heb het daarom een week op z'n beloop gelaten... totdat ik weer gebeld werd." Na dit telefoontje kreeg hij het script toegestuurd en zag hij het uiteindelijk wel zitten om de rol te spelen. "Toen heb ik ja gezegd."

Bekijk ook: de trailer van het tweede seizoen Sleepers

Sleepers

Naar eigen zeggen heeft de oud-voetbaltrainer op de set met 'de Champions League aan acteurs' gewerkt. "Ik heb heel veel geleerd in een korte tijd." Of we Henk nog eens terug gaan zien in een serie of film? "Het smaakt naar meer, maar om nou direct te zeggen van: ik ga daar iets in doen... ik ben vrij kritisch op mezelf dus ik wil dat zelf eerst eens heel goed bekijken voordat ik daarover beslissingen neem."

Sleepers is nu te zien op Videoland.

Tags en meer informatie

Henk ten Cate Nederlandse serie serie Sleepers Videoland
Alle tips

Henk ten Cate heeft een rol te pakken in Sleepers: 'Dacht dat ik in Bananasplit zat' (2)

Grootmachten Spanje en Italië strijden tegen elkaar voor groepswinst in poule B

Tijd voor een absolute kraker vanavond. Grootmachten Spanje en Italië staan tegenover elkaar en gaan uitmaken wie groepswinnaar wordt van poule B.

Lees verder

Tip Freddie Mercury: The final act Vanavond21:15 - 22:55 · Informatief Freddie Mercury: The Final Act is een documentaire over het muzikale eerbetoon aan Freddie Mercury dat de boeken inging als een van de memorabelste concerten ooit. Op Wembley zongen onder anderen David Bowie, George Michael en Elton John nummers van Queen.
Tip Over de oceaan Vanavond20:34 - 22:01 · Amusem*nt De spanning is om te snijden aan boord van de Aragon. Er is in deze aflevering vanOver de Oceaanstorm op komst en de BN’ers bereiden zich voor op het ergste. Vrolijk blijven is moeilijk, maar zelfs een vriendelijk gebaar schiet in het verkeerde keelgat.
Laatste nieuws van TVgids.nl Meer nieuws 06:47 Vanavond op TV: EK voetbal: Spanje - Italië, The inspector Lynley mysteries, Hellboy 19:55 Dit is de vijfde afvaller van Het Perfecte Plaatje Op Reis: Thailand 19:35 Gordon zoekt kandidaten voor nieuw programma Lieve Gordon 16:48 AVROTROS zendt documentaire van overleden Jan Cremer woensdagavond uit 14:56 Vandaag Inside Oranje-duo zaagt collega-analist Marco van Basten af
De tv van gisteren Meer tv 20 jun De TV van gisteren: Schots volkslied ‘Flower of Scotland’ zorgt voor kippenvel bij veel kijkers
De nieuwste reviews Meer reviews 29 mei Jeroom Snelders heeft heel goed nieuws voor de fans van LOL: Last One Laughing 27 mei Bekijk als allereerste (en gratis!) nieuwe afleveringen van Dertigers en Prisoner op het Binge Festival 23 mei De trailer van de Beverly Hills Cop: Axel Foley is gearriveerd
Tip Het jachtseizoen Vanavond20:59 - 21:55 · Amusem*nt Dafne Schippers stopte in 2023 met haar succesvolle atletiekcarrière. Gregory Sedoc was eveneens een succesvolle atleet en is al wat langer gestopt. In deze aflevering van Het Jachtseizoen proberen ze samen uit de handen te blijven van hun jagers.
LIVE EK voetbal: Denemarken - Engeland Straks17:50 - 18:50 · Sport Met duels tussen Spanje en Italië en Engeland en Denemarken staan herhalingen van de halve finales van de vorige editie van het EK voetbal op het programma. De Spanjaarden en Engelsen behoren tot de favorieten voor de eindzege.
Tip Godzilla Vanavond20:01 - 22:25 · Film De filmgeschiedenis heeft heel wat klassieke filmmonsters voortgebracht. Godzilla is een van de bekendste. De van oorsprong Japanse megahagedis spreekt na dik zestig jaar nog steeds tot de verbeelding.
Tip Hellboy Vanavond20:27 - 22:41 · Film Hellboy, half mens en half demoon, moet zorgen dat The Blood Queen de wereld niet kan vernietigen.
Tip The inspector Lynley mysteries Vanavond20:28 - 22:25 · Serie Na de moord op paparazzo Peter Rooker staat Thomas Lynley uit The Inspector Lynley Mysteries in dubio. Is de dader een jaloerse echtgenoot of heeft de moord te maken met Rookers verleden als oorlogsfotograaf? De rechercheur vraagt zijn vrouw om hulp.
Tip Just Like Heaven Vanavond20:30 - 22:18 · Film In Just Like Heavenleren Elizabeth (Reese Witherspoon) en David (Mark Ruffalo) elkaar op eenwat onorthodoxe manier kennen: zij is de geest die in zijn nieuwe appartement rondwaart.
Tip 2Doc: Jongens zonder thuis Vanavond22:15 - 23:30 · Informatief Jongens die te lastig waren voor de reguliere jeugdinstellingen kunnen soms terecht bij Wonen Met Kansen. In de documentaire 2Doc: Jongens zonder Thuis reageren ze met rauwe, maar eerlijke associaties op woorden als 'thuis', 'vader' en 'moeder'.
Tip Ghosts of Girlfriends Past Vanavond22:18 - 00:21 · Film In de romcomGhosts of Girlfriends Pastkrijgt de verstoktewomanizerConnor bezoek van de geesten van drie van zijn exen. Klinkt bekend? Klopt: de film is losjes gebaseerd op de kerstklassiekerA Christmas Carolvan Charles Dickens.

Toon meer tips

Henk ten Cate heeft een rol te pakken in Sleepers: 'Dacht dat ik in Bananasplit zat' (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated:

Views: 6143

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.