‘t Zonnehoekje: kleinschalige, professionele kinderopvang - Thuis in ... (2024)

Algemeen

Hoorn

7 januari 2015

‘t Zonnehoekje: kleinschalige, professionele kinderopvang - Thuis in ... (1)
Professionele kinderopvang biedt kinderen een betrouwbare en prettige omgeving waar ze een veilige en onvergetelijke tijd kunnen beleven. “Niet alleen voor kinderen zelf is goed georganiseerde kinderopvang van belang. Ook voor ouders, want die moeten met een gerust hart naar het werk of school kunnen,” aldus Sabine Koperdraat van ’t Zonnehoekje in Hoorn.

Kinderen die, voordat ze naar de basisschool gaan, een kwalitatief hoogwaardig kinderdagverblijf bezochten, zijn over het algemeen sociaal vaardiger en evenwichtiger dan kinderen die dat niet hebben gedaan. Sabine:”Ik denk dat het inderdaad heel goed is voor kinderen om naar een kinderdagverblijf te komen. Ze leren samen spelen en leren veel dingen die ze nodig hebben voor de basisschool. Dat zijn dingen die te maken hebben met waarden en normen, maar ook met het gevoel over wie ze zelf zijn en wat ze kunnen.”

Kinderopvang ’t Zonnehoekje biedt kleinschalige, laagdrempelige kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 4 weken tot 13 jaar. Op de gezellige locatie aan de Rotiusstraat 1a in Hoorn is zowel een Kinderdagverblijf (KDV) als een Buitenschoolse Opvang (BSO) gevestigd. Het is de ideale plek voor baby’s & peuters, maar ook voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De organisatie doet er werkelijk alles aan om ouders zoveel mogelijk tegemoet te komen. Er worden zeer ruime openingstijden gehanteerd – van 7.00 tot 19.00 uur – en gezond eten is eveneens een belangrijk speerpunt. Zo wordt er elke dag gekookt en krijgen de kinderen dagelijks vers fruit aangeboden. Sabine: “We vinden het erg belangrijk om aandacht te hebben voor alle kinderen, structuur en veiligheid te bieden en leuke activiteiten met de kinderen te doen. En inderdaad, zorgen we er met pleziervoor dat het voedsel dat we de kinderen voorschotelen van goede kwaliteit is. Ik raad ouders aan die op zoek zijn naar een fijne opvangplek voor hun kind, gewoon even bij ons binnen te lopen voor een praatje met het hechte team en om de sfeer te proeven.”

KDV ’t Zonnehoekje bestaat uit een baby- (0-2) en een peutergroep (2 tot 4). Beide groepen beschikken over voldoende speelmateriaal om de diverse ontwikkelingsgebieden van uw kind te stimuleren. Leuk is ook dat er gewerkt wordt met Uk & Puk, een afwisselend totaalprogramma voor baby’s, dreumesen en peuters. Behalve aan spraak en taal werkt Uk & Puk aan sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische en zintuiglijke ontwikkeling en de eerste rekenprikkels. De vaste dagstructuur bij ’t Zonnehoekje zorgt voor rust en regelmaat. “We hebben gedurende de dag vaste tafelmomenten met een hapje en een drankje en een spelletje of een liedje. Tussendoor wordt er binnen of buiten gespeeld of krijgen de kinderen activiteiten aangeboden. Om ongeveer 12.00 uur gaan we met elkaar aan tafel om warm te eten. De kinderen die ’s middags slapen gaan na de lunch lekker even naar bed.”

BSO ’t Zonnehoekje is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Deze kinderen worden met een busje opgehaald van school. Voor de sportieve kinderen bieden wij sportactiviteiten aan zoals kickboxen en zwemlessen. Zwem en Sport BSO, u doet niets, wij doen alles! We brengen, halen en zelfs betalen!

Goed nieuws voor ouders die gebruik willen maken van kinderopvang: de kinderopvangtoeslag wordt in 2015 geïndexeerd. Dat betekent dat ouders, vergeleken met dit jaar, per uur iets meer kinder-opvangtoeslag terug krijgen! Overigens ligt onze uurprijs in 2015 ook weer onder de maximum uurprijs van de kinderopvangtoeslag!

Bent u nieuwsgierig geworden naar Kinderopvang ’t Zonnehoekje?
Breng dan een bezoek aan onze website www.zonnehoekje.com

[row]

[column size=’2/3′]

testimonial

Rob en Nina: ‘Ons Zonnehoekje’
Dit jaar is onze zoon op het Zonnehoekje gekomen. Zijn vorige opvang was aan school gekoppeld maar hij ging naar een nieuwe school dus nieuwe opvang. Ondanks dat het vakantie tijd was werden wij prettig ontvangen en ook Bradley had de kans om de sfeer te proeven. Voor ons was het een verademing. Al snel zat het ophaal ritme van de school erin en ook Bradley voelde zich snel thuis. Het is super dat er mogelijkheid is tot een warme maaltijd, zodat als wij hem laat ophalen hij al gegeten heeft, wat ons weer een stuk rust geeft in deze drukke tijden. Als 9 jarige verveelde hij zich op zijn vorige opvang, terwijl hij nu met 10 jaar vreemd opkijkt als we hem al voor 6en komen halen. Hij is blij dus wij zijn blij met het Zonnehoekje.

Ouders van Bradley

[/column]

[column size=’1/3′]

NIEUW!
Vanaf heden voorschoolse opvang (VSO) en vanaf medio januari 2015 tussen schoolse opvang (TSO) bij ’t Zonnehoekje. In overleg kunnen we kinderen (van KDV en BSO) ‘s morgens ophalen van huis en aan het einde van de dag naar huis brengen. Voor vragen, bel ons op 0229-210740 of kom langs!

[/column]

[/row]

‘t Zonnehoekje: kleinschalige, professionele kinderopvang - Thuis in ... (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated:

Views: 6500

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.