The Blind Side (Film, 2009) - MovieMeter.nl (2024)

+ Mijn Updates

+ Mijn Films

  • Info
  • Stemmen
  • Kopen
  • Statistieken

Drama / Sport |129 minuten

3,62 1.840 stemmen

+ Mijn stem

384 reacties

Genre:Drama / Sport

Speelduur:129 minuten

Oorsprong:Verenigde Staten

Geregisseerd door:JohnLeeHanco*ck

Met onder meer:SandraBullock, QuintonAaron en TimMcGraw

IMDb beoordeling:The Blind Side (Film, 2009) - MovieMeter.nl (2)7,6(362.286)

Gesproken taal:Engels

Plot The Blind Side

"Based on the extraordinary true story"

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Michael Oher (Quinton Aaron), een jonge, dakloze Afro-Amerikaanse jongen. Michael wordt op een avond opgemerkt door Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) en omdat hij geen slaapplaats heeft biedt Leigh Anne hem onderdak aan. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van zowel Michael als die van de familie Tuohy voorgoed zal veranderen...

The Blind Side (Film, 2009) - MovieMeter.nl (11)The Blind Side (Film, 2009) - MovieMeter.nl (12)The Blind Side (Film, 2009) - MovieMeter.nl (13)The Blind Side (Film, 2009) - MovieMeter.nl (14)The Blind Side (Film, 2009) - MovieMeter.nl (15)The Blind Side (Film, 2009) - MovieMeter.nl (16)The Blind Side (Film, 2009) - MovieMeter.nl (17)The Blind Side (Film, 2009) - MovieMeter.nl (18)The Blind Side (Film, 2009) - MovieMeter.nl (19)The Blind Side (Film, 2009) - MovieMeter.nl (20)The Blind Side (Film, 2009) - MovieMeter.nl (21)The Blind Side (Film, 2009) - MovieMeter.nl (22)The Blind Side (Film, 2009) - MovieMeter.nl (23)The Blind Side (Film, 2009) - MovieMeter.nl (24)The Blind Side (Film, 2009) - MovieMeter.nl (25)The Blind Side (Film, 2009) - MovieMeter.nl (26)

',nextArrow: '

',responsive: [{breakpoint: 767,settings: {slidesToShow: 2.2,slidesToScroll: 2}}]});});

17e in Top 50 beste sport films aller tijden

22e in Top 50 beste films uit 2009

En in 1 andere toplijst ⇒

Externe links

Social Media

Volledige cast

Acteurs en actrices

Sandra Bullock

Leigh Anne Tuohy

Tim McGraw

Sean Tuohy

Quinton Aaron

Michael Oher

Jae Head

S.J. Tuohy

Lily Collins

Collins Tuohy

Ray McKinnon

Coach Cotton

Kim Dickens

Mrs. Boswell

Adriane Lenox

Denise Oher

Kathy Bates

Miss Sue

Catherine Dyer

Mrs. Smith

', nextArrow: '

',responsive: [{ breakpoint: 767, settings: {slidesToShow: 2.7,slidesToScroll: 2 }}]});});

Video's en trailers

Voeg een video of trailers toe

Reviews & comments

  • 384 berichten
  • 64 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

  • 384 BERICHTEN
  • 64 MENINGEN

zoeken in:

Vorige123111213Volgende

The Blind Side (Film, 2009) - MovieMeter.nl (39)

keimpeS

  • 838 berichten
  • 0 stemmen

12 april 2016, 16:43 uur

Het is best een goede & ontroerende film met prima acteerwerk. Waarom ik dan toch maar 3 sterren geef is, omdat ik het bij soms tijden te zoetsappig vond.

XiaoYaoYou

  • 13 berichten
  • 2 stemmen

16 april 2016, 20:29 uur

OKE 1e review,bericht zal onderaan komen,maar misschien leest iemand t en heb je er iets aan.

Ik hou van"Opwaar gebeurde feiten films"en deze is echt 1 van mijn Favoriten,misschien ook wel omdat ik NFL fan ben,op sommige momenten in de film voelde ik zelfs een traantje opkomen(Het moment waar hij voor het eerst in zijn leven een eigen slaapkamer krijgt),en om dan aan het eind van de film ook nog de ECHTE NFL-draft beelden te zien en te weten dat deze jongen later dus ook echt de Superbowl heeft gewonnen........ 😢 👍

ps dat gezeur van mensen over dat niet alles precies alles klopt met de werkelijkheid,wat een gemieren 😱k,het gaat om"de Big picture"wanneer is een film precies hetzelfde als in werkelijkheid,het is een film "gebaseerd" op ware feiten-het is geen documentaire........oja voor echte NFL fans,wil je een goede docu zien over NFL check dan deze"League of Denial" of de film "Concussion",maar die vind ik iets minder goed dan de docu

XiaoYaoYou

  • 13 berichten
  • 2 stemmen

17 april 2016, 19:54 uur

TheBunk schreef:

(quote)

Ten eerste, Michael oher zelf was niet tevreden over de film

(quote)

Ten tweede, de familie uit de film nam de jongen op in de familie omdat hij gewoon een veelbelovend talent was. Niet omdat hij zo zielig was.

Joh wat een gemieren 😱k,wat maakt t uit wat de intensies van het gezin was die hem in huis namen,dat heeft totaal niks met het concept van de film te maken en dat Micheal Oher niet helemaal teverden was met hoe hij als pesoon werd neergezet ja dat is te begrijpen ,maar voor de film maakt dat niets uit,het is "Op waar gebeurde feiten"en geen documantaire dus dat de producer of wie dan ook het personage iets anders neerzet om de film aantrekkijker oid te maken dat veranderr NIETS aan waar de film over gaat,het is geen docu over de persoon Micheal Oher,maar het verhaal over een arme,dakloze,wees en kansarme jongen die in de arme sh*t van USA opgroeid en eijgenlijk geen kansen heeft tot iemand hem wil helpen en wel een kans wil geven en hij dus de NFL haalt en later ook de Superbowl wind,en aan het eind van de film zie je ook nog ECHTE NFL draft beelden(met Micheal oher dus)en jij zegt dat deze film totaal onzin is 😕,vraag me af of je ooit wel is een NFL wedsrtijd heb gezien enof weet wat er in dat wereldje afspeeld

Pioflife

  • 25 berichten
  • 13 stemmen

7 november 2016, 14:25 uur

Wat een verschrikkelijke film. Het wist me echt nergens te verrassen. Maar ik had de titel wel vaak gehoord, dus ik was benieuwd wat hier de waardering was. Ik verbaasde me dan ook enorm over het gemiddelde. 3,65.. allemachtig zeg.

Ten eerste.. er zat echt totaal geen tempo in. Dat is niet zo erg, als er dan maar een boeiend verhaal verteld wordt. Maar je komt in 't begin (maar later eigenlijk ook) nauwelijks iets te weten over Michael. En eerst lijkt 'ie dom te zijn en later haalt 'ie allemaal achten. Yeah, right.

Oh, en dat zoontje van dat stel, wat een cliché-10-jarig-Amerikaans jochie.

En verder... nergens een verrassende wending of wat dan ook. En waar sloeg dat begin op? Ik dacht dat 't erover zou gaan dat 'ie iemand per ongeluk gedood had in een American Football-wedstrijd. Goed... 't ging wel over 'The blind side' en dat 'ie graag z'n familie beschermde. Maar ik vond 't misleidend.

Sandra Bullock acteerde wel goed trouwens.

Maar ik snap werkelijk niet wat er zo mooi zou zijn aan deze film. Ik kan 't hele verhaal samenvatten in vier, vijf zinnen. Maar goed.. ieder z'n mening.

The Blind Side (Film, 2009) - MovieMeter.nl (43)

Malick

  • 9014 berichten
  • 0 stemmen

24 december 2016, 01:05 uur

Sandra Bullock is op dreef!

Alathir

  • 2084 berichten
  • 1601 stemmen

6 januari 2018, 10:16 uur

Mooie feelgoodfilm die ook niets meer tracht te zijn. Ik heb me geen moment verveeld ondanks de heroïek die voorkomt in een standaard sportfilm. Het gaat gewoon over een stuk meer dan dat. Kansarme kinderen verdienen ook hun kans op degelijk onderwijs. Beetje jammer dat er de politieke achtergrond van republikeinen en democraten even wordt bijgesleurd want dat heeft helemaal geen meerwaarde.

De familie heeft een goede chemie en Bullock speelt erg goed. Hetgeen ik een beetje mistte is meer achtergrond over Michael. Dat blijft heel beperkt waardoor je hem eigenlijk niet leert kennen. Hij krijgt wel een sticker op zijn voorhoofd gekleefd dat hij dom is terwijl hij nooit onderwijs heeft gekregen. Het is dan wel mooi om te zien dat er een aantal mensen het wel voor hem opnemen en hem de kansen geven die hij nodig heeft. Helaas is dit maar 1 geval op misschien wel een miljard mensen. Waarom hij vraag je je dan af?

Niet echt een heel speciale film maar zeker leuk om een keer te kijken. Ondanks dat ik me zeer goed vermaakt heb, toch maar 3.5* vanwege de voorspelbaarheid, clichés en omdat je na de eerste keer het verhaal kent, gaat het er normaal niet beter op worden de tweede maal (moest die er ooit komen)

stephan-0115

  • 1346 berichten
  • 1897 stemmen

6 september 2018, 19:07 uur

Heb me absoluut niet verveeld, maar toch had ik er niets mee. Dat het (gebaseerd is op) waargebeurde gebeurtenissen is misschien nog wel het meest bizarre. Maar goed, misschien valt dit onder de noemer 'het is zo bizar dat het wel waar moet zijn..'

Echter wordt het allemaal te cliché uitgewerkt. Michael zou eigenlijk maar 1 dag blijven, maar binnen no-time is hij als een soort zoon/broer voor de familie. Michael gaat netjes aan tafel zitten, en ineens moet het hele gezin dat doen. Et cetera.

Verder was ik ook niet onder de indruk. Heb me niet verveeld, maar vond het verder ook niets. Het enige wat je kan meenemen uit de film is de boodschap 'Keep dreaming'..

5.5 - afgerond naar beneden.

notsub

  • 1345 berichten
  • 1330 stemmen

25 oktober 2018, 13:06 uur

The Blind Side vertelt een mooi verhaal, maar de uitvoering is wel erg glad. Grootste hindernis is dat Michael zelf erg saai is en de familie Tuohy voor wat roering moet zorgen. Nee, halverwege begon mijn aandacht weg te zakken. Ook daarna bleef het allemaal erg braafjes en erg Amerikaans.

Lovelyboy

  • 3194 berichten
  • 2344 stemmen

21 november 2018, 22:45 uur

Bescheiden en bij tijd en wijlen komisch drama-light over 'ballbuster' Bullock die zich ontfermt over de jonge en dakloze Oher, een situatie die zelfs voor de familie van Tuohy de nodige verandering betekent en tot 'vertederende' momenten leid. Momenten waar de familie die het zo goed heeft ook weer even van leert relativeren.Een best wel zwaar verhaal wordt in een fijne luchtige te behappen manier vertelt. Was niet voor deze aanpak gekozen dan had dit wel eens op een vreselijk zwaar drama uit kunnen lopen. Bullock en Aaron doen het overigens prima.

Niet te zwaar, niet te flauw, hier en daar misschien wat zoetsappig en cliché maar deze feel good movie does the trick wat mij betreft.

Onderhond

  • 87290 berichten
  • 12096 stemmen

24 maart 2019, 00:53 uur

Typisch sentiment.

Zo'n filmpje is het ook echt wel. Erg braaf qua vorm, lekker afgeborsteld, je weet vanaf het eerste moment eigenlijk al waar het naartoe gaat. Zonder het echte verhaal te kennen trouwens, want het uiteraard gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Met een actrice als Bullock liggen de verwachtingen ook niet al te hoog. Ze doet het hier op zich nog wel aardig, maar een echte goeie actrice zal het nooit worden vrees ik. De rest van de cast is ook wel aardig, zoals eigenlijk de film in z'n geheel wel.

Wat het mag dan wel sentimenteel en saai zijn, op één of ander banaal niveau werkt het ook wel. Nipt, zonder al te veel overschot en zonder enige indruk te maken, maar ondanks dat het toch dik 2 uur duurt vlot het toch redelijk. Een beperkt compliment, daarom ook geen voldoende, maar ik had het denk ik nog wat erger verwacht.

2.0*

ILDIB

  • 2958 berichten
  • 2309 stemmen

5 mei 2019, 02:58 uur

Mooie film waarbij je echt meeleeft. Helaas wel erg zoet allemaal. Michaels omslag op laatst was niet echt natuurlijk.

tommykonijn

  • 4971 berichten
  • 2226 stemmen

6 november 2019, 21:40 uur

Sandra Bullock kan ik altijd wel hebben. Ik ken haar met name van komedies als Miss Congeniality en Two Weeks Notice, dus ik was wel benieuwd hoe ze het ervan af zou brengen in een serieuzere rol. Best goed, zo blijkt. Leigh Anne wordt overtuigend neergezet als het sympathieke personage dat zich ontfermt over buitenbeentje Michael Oher.

Die Michael Oher, gespeeld door Quinton Aaron, steelt gelukkig wel nog zelf de show in zijn eigen biopic. Het is een persoon waar je oprecht mee meeleeft en die je ook daadwerkelijk succeservaringen gunt. De ontwikkeling die hij binnen het gezin doormaakt is dan ook mooi om te zien en zorgt ervoor dat de film een positieve toon aanhoudt. Tegen het einde slaat de film naar mijn wel wat te ver door in de clichés (dan duid ik op de overtrokken strijd tussen de universiteiten en Michael die nog even in conflict moet komen met zijn familie), maar uiteindelijk zijn dat details die niet kunnen voorkomen dat deze film het gehele speelduur weet te boeien. The Blind Side bevat humor en weet te ontroeren. Alle lof voor de cast, want de emoties van de personages kwamen heel natuurlijk op mij over.

3,5*

Grindhouse62

  • 2063 berichten
  • 15563 stemmen

19 november 2019, 23:47 uur

Lovelyboy schreef:

Bescheiden en bij tijd en wijlen komisch drama-light over 'ballbuster' Bullock die zich ontfermt over de jonge en dakloze Oher, een situatie die zelfs voor de familie van Tuohy de nodige verandering betekent en tot 'vertederende' momenten leid. Momenten waar de familie die het zo goed heeft ook weer even van leert relativeren.Een best wel zwaar verhaal wordt in een fijne luchtige te behappen manier vertelt. Was niet voor deze aanpak gekozen dan had dit wel eens op een vreselijk zwaar drama uit kunnen lopen. Bullock en Aaron doen het overigens prima.

Niet te zwaar, niet te flauw, hier en daar misschien wat zoetsappig en cliché maar deze feel good movie does the trick wat mij betreft.

Prima omschreven. Hebben deze mooie film vanavond via Netflix herzien en wij hebben ons er weer prima mee vermaakt. Een 3.5

Jeilloc

  • 101 berichten
  • 331 stemmen

15 mei 2020, 04:10 uur

Lang leven Netflix! Wat een geweldige film hebben ze daar op gezet.

Ik zelf volg geen NFL en kende Michael Oher noch zijn levens verhaal niet, maar ben nu zeker meer geïnteresseerd in de NFL.

Verder is het acteren echt fantastisch met een werkelijke glansrol voor Sandra Bullock.

Ook de rest van de cast heeft een prima rol en dan vooral Jae Haed als de bijdehante S.J.

Aanrader voor iedere NFL fan en zeker een film voor in m'n top 10.

John Milton

  • 21740 berichten
  • 11833 stemmen

4 januari 2021, 17:50 uur

Ik heb niets met de NFL (maar me desondanks prima vermaakt met Any Given Sunday (1999) destijds), dus ik dacht laten we deze ook eens een kansje geven aangezien Bullock er een Oscar mee won en de film ook genomineerd was voor Best Picture. Zelf zou ik achteraf zeggen dat Bullock met de complexe routines die ze een paar jaar later voor Gravity (2013) moest uitvoeren veel meer heeft laten zien dan hier, en kan ik me nauwelijks voorstellen dat dit in de race was voor een beste film Oscar. En daar hield de teleurstelling niet direct op.

De film was nauwelijks tien minuten bezig toen een geëngageerde coach de woorden sprak: "Forget sports! Look at the wall. “Christian.” We either take that seriously or we paint over it. You don't admit Michael Oher because of sports, you admit him because it's the right thing to do." Het sentiment begint. End scene, cut naar middelbare scholieren die door de poort van hun high school lopen en de camera blijft geduldig hangen op een 'with God all things are possible'-inscriptie. Prima, die staan er nu eenmaal, we hear you. Maar zoals OH al aangaf, je weet bij deze film wel vrij vlot waar het naar toe gaat qua plot op het vlak van sportprestaties en familiebanden (someplace wholesome!), en of dat een beetje je ding is.

Maar ik vond het bij nader inzien helemaal niet zo wholesome. Ik werd herinnerd aan Love Actually die weer op tv kwam laatst, net als ieder jaar met Kerst. En ieder jaar verschijnen er meer artikelen hoe problematisch die film is, 15+ jaar later... Ik heb hem zelf al even niet gezien (maar behoorlijk vaak in de loop der jaren) en kan het dus nog niet beamen of tegenin gaan, maar de in die artikelen aangestipte zaken vielen me toen niet zozeer op (wat NIET wil zeggen dat ze er niet zijn). Maar het white saviour gehalte bij The Blind Side ligt wel érg hoog, wat ondanks de accolades destijds ook door enkele reviewers werd opgemerkt. Een 'ja maar ik vind het inspirerend en zie dat zelf zo niet' is wat mij betreft ook iets te gemakkelijk. Al illustreert de Love Actually anekdote misschien dat zulke inzichten soms pas na lange tijd komen, en wellicht zelfs pas wanneer we erop worden gewezen en opnieuw over nadenken.

F*ck. Kom ik zelf ook met een wholesome message. Must have been my blind side.

Shadowed

  • 8963 berichten
  • 5588 stemmen

11 maart 2021, 16:55 uur

Te makkelijk.

The Blind Side kent een goed eerste halfuur, maar vervalt daarna in een iets te omslachtige poging om een lieve feelgoodfilm te maken. Het valt te verwachten dat Amerikaanse tienerdramafilms niet al te veel aandurven qua beelden, maar deze film speelt de kaarten wel heel veilig, wat het resultaat niet ten goede komt.

Deze film kent goed acteerwerk, dat staat in ieder geval vast. Aaron doet het leuk in zijn rol, en Bullock, alhoewel ze een stroeve start kent, weet haar draai ook goed te vinden. Head doet het als dat kotertje ook opvallend goed. Dat er goed acteerwerk in de film zit betekent echter niet dat ik de personages ook leuk moet vinden, want iedereen is een behoorlijk karikaturale verschijning.

Enkele rollen, helaas ook die van Head, passen niet in de film en zorgen ervoor dat de film uiteindelijk een beetje kinderachtig aanvoelt. Het begin belooft nog een redelijk intieme film, maar daarna wordt de film per minuut sprookjesachtiger en daarmee wordt het schrijfwerk ook lui. Alles gaat Aaron regelmatig te makkelijk af en karakterontwikkeling wordt kort-door-de-bocht gebracht.

Visueel allemaal braaf en degelijk. Enkele scenes zien er goed uit, maar toch blijft het allemaal veilige regie en neemt regisseur Hanco*ck niet vaak de moeite om er echt indrukwekkende scenes in te plaatsen. Ik vind het wel jammer dat er geen echt goede scene bijzit, maar aan de gemiddelde score te zien zijn de meeste mensen het daar niet met me eens.

Vermakelijk is het allemaal wel en het blijft goed wegkijken. Toch is het inhoudelijk wat gebrekkig en gaat het personage Aaron regelmatig wat makkelijk af. Personages zijn ook net wat te onrealistisch waardoor deze film als semibiografie niet serieus te nemen valt. Dat zijn wel wat jammerlijke zaken, maar daarbuiten was het aardig vermaak waar ik vlot doorheen kwam. Leuk om eens gezien te hebben, maar naar mijn mening onwaardig aan zo'n hoog gemiddelde.

Sergio Leone

  • 4049 berichten
  • 2753 stemmen

25 maart 2021, 11:27 uur

Tranentrekker.

Tenminste, dat is overduidelijk de bedoeling. Het sentiment wordt er wel héél erg dik opgelegd. In dat geval zijn er bij mij ajuinen nodig om het gewenste effect te bereiken. Regisseur John Lee Hanco*ck maakt het zich ook niet echt moeilijk: de ingrediënten zijn de gebruikelijke. Op deze manier werkt dat voor mij hoegenaamd niet.

Sandra Bullock is dan nog de verrassing. Hoewel ze intussen het tegendeel bewezen heeft, associeer ik haar toch met matig geacteerde rollen in vervelende komedies of hersenloos actievermaak genre Speed. Maar ze kan dus wel degelijk acteren en doet dat hier ook niet slecht. Het schijnt dat ze voor deze rol een Oscar gewonnen heeft. Dat zegt alles, ook over de film.

Oscar bait, dus: degelijk gemaakt, met een karrenvracht aan opgeklopt sentiment die men er gratis bijkrijgt.

2

Black Math

  • 5406 berichten
  • 1736 stemmen

12 juli 2021, 10:18 uur

Matig. Het begint al met een introductiemonoloog waarin Bullock zich een deep-southern accent probeert aan te meten, maar dat in de rest van de film laat lopen. De film zelf is ook behoorlijk voorspelbaar zelfs als je het verhaal niet kent. Het irritante zoontje maakt het geheel verder in negatieve zin af. Ik ben verder geen fan van handegg, maar dat speelt hier een beperkte rol, het had net zo goed over een andere sport kunnen gaan, het zou er geen betere film van worden. 1*.

stokvis

  • 87 berichten
  • 166 stemmen

3 september 2021, 20:09 uur

Het schuurde bij vlagen tegen het overdreven sentimentele of fake aan, maar het ging nog net goed. Als je dat voor lief neemt, blijft er een aardig filmpje over. Bullock doet het hier ook wel goed, moet ik eerlijk zeggen. Elke keer als ik haar zie herinner ik me eraan dat ik Demolition Man weer eens moet kijken.

Film Fan

  • 918 berichten
  • 2133 stemmen

23 januari 2022, 20:26 uur

Ik lach me altijd dood bij opmerkingen van mensen die het verhaal niets vinden. Het is nota bene een waar gebeurd verhaal, maar goed, het is een erg sentimentele film geworden, wat alleen in Amerika gemaakt kan worden. Een kunst op zich. Quinton Aaron's rol heeft weinig om het lijf. Weinig tekst en vooral gecast voor zijn grote postuur. Hij speelt een introvert type waar je niet echt je ei in kwijt kan. Sandra's Bullock rol daarentegen heeft veel meer tekst waardoor Sandra kan stralen, wat ze dan ook doet. Voor wie niet tegen sentimentele drama's kan, vooral niet kijken. Ik snap sowieso niet waarom zo iemand dit zou doen. Scheelt ook weer zure reviews. Voor diegene die wel van dit genre houdt is dit een must see.

Fisico (moderator films)

  • 8653 berichten
  • 4848 stemmen

30 januari 2023, 08:06 uur

Een vrij mierzoete film over een rijk gezin die een dakloze zwarte kolos in huis neemt. Iets te sentimenteel uitgewerkt voor mij, maar het werkelijke verhaal lijkt ook te mooi om waar te zijn. De liefde en financiële steun is onvoorwaardelijk en dat mag je best letterlijk nemen. Hier draait het allemaal goed uit, maar er zijn eveneens andere scenario’s mogelijk natuurlijk waar het minder goed uitdraait.

Bullock won hiervoor de Oscar van beste vrouwelijke hoofdrol voor. Ze deed het inderdaad niet slecht, maar zeker niet uitzonderlijk of onuitwisbaar. Degelijk zonder meer. Dan vond ik haar bvb in Gravity sterker.

De film zakt nergens echt in. Het is rechttoe-rechtaan, zonder veel verrassingen. In zijn geheel beschouwd vloog de film wel voorbij, dus dat is zeker geslaagd. Een ander type dramafilm dan wat ik gewend ben van drama’s, maar dat is niet geheel onlogisch met deze Hollywoodiaanse insteek.

GrafGantz

  • 194 berichten
  • 2546 stemmen

22 augustus 2023, 22:50 uur

Film Fan schreef:

Ik lach me altijd dood bij opmerkingen van mensen die het verhaal niets vinden. Het is nota bene een waar gebeurd verhaal

Wie het laatst lacht... 😄

The Blind Side (Film, 2009) - MovieMeter.nl (61)

macrobody

  • 2232 berichten
  • 1850 stemmen

23 augustus 2023, 14:10 uur

GrafGantz schreef:

(quote)

Wie het laatst lacht... 😄

Haha, blijkt het ineens geen waar gebeurd verhaal, heeft Film Fan zich voor niets dood gelachen, lol

DJ Pierre

  • 33 berichten
  • 569 stemmen

18 maart, 23:32 uur

Lastig verhaal dit.

Prima film hoor, hoewel vrij zoetjes. Maar qua acteerprestaties gewoon goed te noemen. Maar een waargebeurd verhaal moet natuurlijk wel enigszins kloppen.

Een biopic maken van iemand en die levende persoon er niet in betrekken is best gewoon raar. Oher is nooit blij geweest met de film om hoe ie afgeschilderd werd. En de hele adoptie lijkt verre van barmhartig te zijn achteraf. Wel zou het een (financiële) investering geweest zijn op iemand met bekend sporttalent, en dat bij een universiteit met een bedenkelijk sportief imago. Tot slot is er een rechtsgang over de (vermeende)opbrengsten van deze film. Oher heeft er niets van gezien in ieder geval.

3,5* voor de film. Maar ik haal er 1,5* af door dit alles

Vorige123111213Volgende

The Blind Side (Film, 2009) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 6158

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.